Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Νοέμβριος 2013

Τσίπρας: Συνειδητό έγκλημα το Μνημόνιο

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. «Συνειδητή εγκληματική επιλογή είναι η συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου» είπε μιλώντας σε συνέδριο Διάβασε περισσότερα στο: Τσίπρας: Συνειδητό έγκλημα το Μνημόνιο | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
Gazzetta.gr, 8 Νοέμβριος 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

«Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα. Διαφορετικά, η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή» τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» και διοργανώνεται από το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.

To συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διεθνών ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Levy και σε συνδυασμό με το πρότζεκτ του Ιδρύματος Ford για τη Χρηματοοικονομική Αστάθεια.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο εμπνέεται από το εκτεταμένο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky για τις δομές του χρηματοπιστωτικού συστήματος με στόχο τη σταθερότητα και τον ρόλο της κυβέρνησης στην επίτευξη μιας αναπτυσσόμενης και δίκαιης οικονομίας.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι