Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Νοέμβριος 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Levy Economics Institute: Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης – Πατριωτικό μας χρέος η ανατροπή της

Banking News, 9 Νοέμβριος 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε ο Αλέξης Τρίπρας, ο οποίος για ακόμη μία φορά κατακεραύνωσε την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Από το βήμα στο «Levy Economics Institute», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η κοινωνία είναι σε απόγνωση, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις και τους αριθμούς».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία δύσκολη στροφή πριν την πολιτική αλλαγή, αυτό είναι και το νόημα της πρότασης δυσπιστίας. Το όχι στην πρόταση δυσπιστίας είναι το ναι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική» υπερθεμάτισε εν συνεχεία, υπογραμμίζοντας πως «είναι χρέος πατριωτικό να απομακρυνθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση».
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δάκρυα, χρειάζεται πράξεις» πρόσθεσε, καθιστώντας αναγκαία την άμεση εγκαταλείψει το «καταστροφικού προγράμματος του μνημονίου».

«Δεν μπορεί το ΔΝΤ να παραδέχεται λάθος στο ελληνικό πρόγραμμα και ο εκπρόσωπος του εδώ στην Ελλάδα να ζητά τη συνέχιση του προγράμματος. Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα» διέτεινε σε έντονο ύφος.

Επίσης, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου ενώπιον αδιεξόδου.
«Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόσραμμα, πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκιαγραφώντας τις πρώτες «κινήσεις» ως κόμμα-κυβέρνησης, ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος» και θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι