Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Νοέμβριος 2013

Σήμερα αρχίζει το Διεθνές Διήμερο Συνέδριο του Levy Economics Institute

Αναστασια Γιαμαλη
Avgi, 9 Νοέμβριος 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, ξεκινάει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) το διεθνές διήμερο Συνέδριο που διοργανώνεται από το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο.

Το συνέδριο, που, σύμφωνα και με τους διοργανωτές, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εγγραφών από ανθρώπους που θέλουν να το παρακολουθήσουν, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διεθνών ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Levy και σε συνδυασμό με το πρότζεκτ του Ιδρύματος Ford για τη Χρηματοοικονομική Αστάθεια. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο εμπνέεται από το εκτεταμένο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky για τις δομές του χρηματοπιστωτικού συστήματος με στόχο τη σταθερότητα και τον ρόλο της κυβέρνησης στην επίτευξη μιας αναπτυσσόμενης και δίκαιης οικονομίας.

Με ιδιαίτερα αξιόλογους ομιλητές από όλο τον κόσμο, το Levy Institute στόχο έχει να προσθέσει στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που ταλανίζεται από την κρίση. Στο συνέδριο θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι