Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Νοέμβριος 2013

«Το πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να σταματήσει τώρα»

Antenna, 8 Νοέμβριος 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

«Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας».


Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford, τόνισε ότι η συνέχιση του προγράμματος λιτότητας θα αποτελέσει συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή.

Σχετικά με την πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το «όχι» σε αυτήν σημαίνει «ναι» στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης. «Όσοι πιστεύουν ότι λέγοντας «όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ του κλείνουν την πόρτα για την εξουσία, αυταπατώνται και ουσιαστικά απλώς παρατείνεται για λίγο η ζωή της κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς απέναντι στο αίτημα του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, γι αυτό και η πρόταση μομφής του κόμματός του δεν αφορά μόνο στα «εξωφρενικά» συμβάντα στην ΕΡΤ, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι