Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Νοέμβριος 2013

«Υστατη λύση για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση χρέους» λέει το στέλεχος της ΕΚΤ Ιβ Μερς

Tanea.gr, 8 Νοέμβριος 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μην μην βασίζεται σε νέα ελάφρυνση του χρέους για να μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, κάλεσε την Ελλάδα ο Ιβ Μέρς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ και πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου, στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο του Levy Economics Institute στην Αθήνα.

Ο Μερς αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες την Ελλήνων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Από τη μια είναι ο δρόμος των δύσκολων αποφάσεων και από την άλλη το μονοπάτι των «εύκολων» απαντήσεων.

«Αν οι αρχές δεν καταφέρουν να διορθώσουν τα προβλήματα που παραμένουν, θα θέσουν σε κίνδυνο ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα», τόνισε ο Μερς, όπως αναφέρει το Reuters.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους ή τo μεγαλύτερα κούρεμα κρατικών ομολόγων ίσως να φαίνονται ελκυστικά από πολιτική άποψη. Αλλά τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν παρά να αποτελούν ύστατη λύση.»

» Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για να χαλαρώσουν οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης» τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής ευρωτράπεζας.

Ο δρόμος των εύκολων απαντήσεων οδηγεί σε στασιμότητα και υπέρμετρη επιβάρυνση των νέων και των μελλοντικών γενεών, επέμεινε ο Μερς.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι