Δημοσιεύσεις στα Ελληνικά

MME | Μάρτιος 2014

Πρόσληψη έως 555.000 ανέργων από το Δημόσιο με 11μηνες συμβάσεις προτείνει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Γιάννης Καντέλης
Skai.gr, 11 Μαρτίου 2014. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα του Ινστιτούτου, από τις προσλήψεις θα προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία, ενισχύοντας το ΑΕΠ αλλά και συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.


Την πρόσληψη από το κράτος 200.000 έως 550.000 ανέργων με 11μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τη λειτουργία του Δημοσίου ως Εργοδότη Ύστατης Καταφυγής προτείνει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ΑΕΠ.

Σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, το Ινστιτούτο θα παρουσιάσει μελέτη του Levy Institute της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία μέσα σε 15 μήνες θα βρουν δουλειά ένα εκατομμύριο άνεργοι και το συνολικό κόστος του προγράμματος θα κυμαίνεται από 2,7 έως 9,7 δισ. ευρώ.

Με βάση την επιστημονική επεξεργασία του Ινστιτούτου, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα δημιουργηθούν στην ελληνική οικονομία και η αύξηση του ΑΕΠ που θα επιφέρουν θα έχουν ως αποτέλεσμα κάθε νέα θέση απασχόλησης που θα δημιουργηθεί να έχει μηνιαίο κόστος από 362 έως 436 ευρώ.

Επίσης, αν οι προσλήψεις γίνουν με το σημερινό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, για κάθε 350 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται άμεσα από το κράτος, προστίθενται άλλες 100 θέσεις πλήρους απασχόλησης που θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Αν μάλιστα ο μισθός που θα χορηγεί το κράτος ανέρχεται στα 751 ευρώ, για τις 100 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστούν 280 θέσεις επιδοτούμενης από το κράτος απασχόλησης.

Γρήγοροι Σύνδεσμοι